Ezt sütöttük ki karácsonyra

A karácsonyi terítéken: életminőség, művészet és kultúra

Nyerni jó dolog. Különösen jó, ha nem csak egyetlen nyertes van, hanem többen is nyernek. Márpedig november 22-én a Defo Laborban ez történt. Túl azon, hogy az egyetemisták csapatai átvehették megérdemelt díjakat, nyertese lett a Bartók Boulevard-ra kiírt pályázatnak maga a Bartók Béla út, annak lakói, üzletei, Újbuda Önkormányzata és a Visegrádi 4-ek által gesztorált Mosaic pályázatot lebonyolító Defo Labor is.

Aki a nyáron végig tudott sétálni a feldúlt Bartók Béla úton, az alig hitt a szemének, hogy milyen élettel teli, dinamikus boulevard-rá válhat az utca, már relatív kismértékű beavatkozások eredményeként is.  Nem volna értelme, hogy itt írásban ismertessük akár a vezérgondolatokat is, hiszen ezzel a díjátadással nem fejeződött be a boulevard-rá alakulás, a Bartók Béla út „újratöltése”, a kibábozódásának folyamata, kreatív körzetté alakulása, illetve az erről folyó gondolkodás. Éppen hogy ezzel veszi kezdetét az a széles körű párbeszéd, melyet eddig szűkebb körben 3 éve folytat a Kulturális Tizenegy Egyesület.

A karácsonyra elkészülő kiadványban összefoglalt alapvízió megteremti annak nyitányát, hogy a lakókkal, utcahasználókkal a „Bartókot” szeretőkkel, hivatalokkal, fiatalokkal, üzletekkel, akik még nem tagjai a Boulevard csapatának széles körű párbeszéd vegye kezdetét a célokról és megoldási javaslatokról, lehetőségekről. Maga ez a folyamat is „nyereség”, mert nem egy elit által készül a jövőkép, hanem a megvalósításban érdekelt és érintett szereplőkkel. Amint egy zen bölcsesség mondja: „ha egy ember álmodik, az álom, ha sokan álmodják ugyanazt, az a valóság kezdete”.

Az első találkozót - amit egy kiállítással a háttérben tervezünk - várhatóan a jövő év elejére tartjuk. Tartsd a kapcsolatot velünk a Facebook-oldalunkon, hogy informált légy és együtt formálhassuk közös jövőnket, sikeres boulevard-rá alakítva, újratöltve a mai budai/lágymányosi főutcát, és valódi Quartier Latinná (Tudás- vagy Smart Negyeddé) az álmos egyetemvárosi körzetet.

 

2016-12-08