Urbitális Belvárosi Majális és Nassoló Gyereknapok, május 25-28, utcafesztivál az Erzsébet téren

Az Urbitális Majális keretében 4 napos kulturális, gasztronómiai esemény-sorozatot indítunk útjára hagyományteremtő jelleggel az Erzsébet téren.

A belvárosi utcákból és környezetükből kitelepülő éttermek, kávézók, cukrászdák, akberendezési boltok, design üzletek, antikváriusok, galériák, tánciskolák, civil szervezetek töltik meg az Erzsébet teret. Szándékunk az, hogy felépüljön az Erzsébet téren, Budapest tágan értelmezett belvárosának turisztikai, és vállalkozói, valamint gasztronómiai kínálata, pl. Király utca, Falk Miksa utca, Ráday utca, Bartók B. út, Liszt Ferenc tér stb.

Célunk, hogy a kiállítás koncentráltan mutassa a nagyközönség számára a mai Budapest dinamikus közösségi tereit, utcáit. Szándékunk továbbá az, hogy a vásárlók újra felfedezzék Budapest "kis" boltjait, visszaszokjanak a helyiek a régi sétáló és vásárló utcákba, megismerjék Budapest valódi arcát. A szórakozást és kikapcsolódást az izgalmas kiállítások és interaktív műsorokon túl, a zene biztosítja. A Belvárosi Majális része lesz a gyermeknapra fókuszáló 4 napos Nassoló napok rendezvény, amely a legfinomabb édességek találkozóhelye lesz Budapest belvárosában. Ide várjuk a nassolni szerető gyerekeket és felnőtteket. Az eseményen az édesipar legjelentősebb hazai képviselői, édesség manufaktúrák, gyártók, kereskedők, cukrászdák, fagylaltozók, kávézók képviseltetik magukat. A Nassoló napok rendezvényen nem csak nézelődni, hanem kóstolni és vásárolni is lehet. Programokkal és előadásokkal színesítjük a gyermeknapi rendezvényt.

2012-04-26