Színes programokat kínál május végéig az Urbitális Majális

Az egyhónapos rendezvénysorozat keretében volt már vízi majális, városismereti túra, design kiállítás, ökodivat játszóház, jazzkoncert, bringavásár és sok-sok érdekesség! Május végéig azonban nincs megállás, a programok folytatódnak és legalább annyi izgalmas és kreatív kikapcsolódási lehetõség várja az érdeklõdõket, mint május elsõ felében!

Május 24-én a GYIK Műhely 3 Balkon a város felett címû kortárs képzőművészeti, szabadtéri alkotássorozatának harmadik részére invitálják a látogatókat, melynek során a GYIK-Műhely teraszát zöldfallá változtatják, és további fantázia-balkonokat terveznek.

Május 25-én a Bókay kertbe várják a kisebbeket hagyományőrző játszóházzal, május 25 és 28 között pedig a pünkösdi hosszú hétvégére Belvárosi Majális és Nassoló Gyereknapok néven szerveznek 4 napos kulturális, gasztronómiai esemény-sorozatot az Erzsébet téren. Ugyanezen a hétvégén ünnepi díszbe öltöztetik a Ráday utcát a Virágünnep alkalmából, ahol az erre az idõre megnyíló udvarok, galériák, templomok, múzeumok, könyv- zene- film köré szerveződő színes és értékes programok, valamint egy nagyszabású virágvásár várja a családokat, illetve a zene, az irodalom, a művészetek és az igényes gasztronómia barátait.

Május 26-án három további program közül is válogathatnak az érdeklődők: Csepelen gyermekmajális, a Noha stúdióban angol nyelvű klub lesz a kreatív újrahasznosításról, a Marczibányi téri Művelődési központban pedig Kaláka akusztikus koncertre várják a felnõtteket.

A hétvégével nem érkezik el természetesen az Urbitális Majális vége, jövő héten, május 31-én még 4 programon lehet majd részt venni. Az Üllői úti Kavalkád kitûnõ családi programnak ígérkezik ezen a napon, melynek keretében Élõ, pezsgõ köztéren, kacaj, zsivaj, dobbanó talpak, csattanó tenyerek kíséretével bemutatják be az ÜllõiStreetArt (köztér megújító) programot. A gyerekeknek szintén sok érdekességet és mesét tartogat majd a Lipótvárosi Mesék könyvbemutató és szobororravató, aki pedig szívesen sétál a város modern épületei között, az május utolsó napján szakértõ vezetésével ismerkedhet Újlipótváros kialakulásának történetével. Hogy mennyire bulis is a pantomim, arra az Aranytíz Kultúrház PANkreátorok című elõadása szolgáltat élő bizonyítékot lazán és szellemesen, Kellő higanymozgással és humorral megtámogatva május 31-én, 19 órától.

 

2012-05-23