Sikeresen lezárult nemzetközi projekt első szakasza

Sikeresen lezárult a REevolutio Consulting ez év februárjában megnyert EU pályázatának kutatási és tanulmány készítési fázisa.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a REevolutio Consulting két projekt kapcsán is a legjobb pályázónak bizonyult.

Szerbia tervezett Európai Uniós csatlakozásának egyik alapfeltétele a közúti határátkelőhelyek megnyitásának és fejlesztéseinek műszaki, gazdasági és környezeti feltételeinek szakmai vizsgálata a szerb-magyar határszakaszon. A projekt nem csak a két ország, de az érintett térség és egész EU szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír. A közlekedési- és településfejlesztési szakértők, valamint településtervezők és közgazdászok bevonásával készített szakértői tanulmány tudatos előkészítő munkát és feszített menedzsment tevékenységet követelt. Ennek révén valósulhatott meg a tanulmány, amely alapján hosszú távú térségi tervek készülhetnek, kiemelten a Vajdaság fejlesztésére, illetve a közúti határátkelőhelyek megnyitására és a határszakasz hosszú távú tervezhetőségére.

A szerbiai oldali tanulmánnyal párhuzamosan készül a magyarországi részre vonatkozó szakértői munka. A Bács-Kiskun és Csongrád megyét érintő tanulmány készítése szintén a végéhez közeledik. A REevolutio Consulting munkatársai megfeszített tempóban dolgoznak azon, hogy a közös határszakasz hosszú távú fejlesztési dokumentuma határidőre elkészüljön.

A projekt novemberben egy nemzetközi konferenciával zárul, ahol a REevolutio Consulting bemutatja mindkét oldali szakmai munkát és a komplex tanulmány eredményeit.

A hamarosan lezáruló munkát hamarosan további nemzetközi, határon átnyúló projektek is követik majd, melyek előkészítése jelenleg is folyamatban van.

2012-09-18