Épületenergetika városléptékben

Nemzetközi továbbképzés Budapesten a REevolutio Consulting partnerségben

Az emberi tevékenység folytán végbemenő klímaváltozás globális probléma. Az Európai Unió a folyamat fékezése érdekében több irányelvet bocsátott ki az épületek energetikai teljesítményéről, a megújuló energiaforrások arányának növeléséről és a széndioxid kibocsátás csökkentéséről.

Európa szerte egyre világosabban látják, hogy a probléma megoldását nemcsak az egyes épületek szintjén, hanem épületcsoportok, városrészek, települések léptékében kell keresni. Az Európai Únió számos tagállamában, köztük Magyarországon is, az Intelligent Energy Europe (IEE) Urban Planners with Renewable Energy Skills (UP-RES) projekt keretében olyan egységes tananyagra épülő továbbképzési rendszer valósul meg, mely elsőként hivatott ezt a hiányt pótolni.

A 2012. októberében Budapesten induló Energiatudatos épületek, települések című előadássorozat az IEE UP-RES projekt része.

A képzés célja, Európában egységesen felkészíteni a hallgatóságot az épületek-települések-régiók energiafogyasztásának valamint károsanyag kibocsátásának csökkentésére irányuló, és a megújuló energiahasznosítást előnyben részesítő tervezési, fejlesztési, üzemeltetési kérdésekben. Az előadássorozat ezeket a kérdéseket településléptékben tárgyalja.

További információ: kreditpontoskepzes.hu/content/2012-04-10-2012-05-29-energiatudatos-%C3%A9p%C3%BCletek-telep%C3%BCl%C3%A9sek

2012-09-18