Partnereink eredményei

1. KultUnio Séta

A KultUnio Klaszter és a Királyutca-Designutca Klaszter szeptember 15-én és 16-án a Civilek Éjszakája és a Kulturális Örökség Napjai alkalmával zenei programokkal tarkított ingyenes városnéző sétákra invitálta az érdeklődőket.

A budapesti Király utcában szombaton és vasárnap is voltak vezetett séták 11 és 14 órai kezdettel az utca Deák tér felöli sarkától indulva. Szombaton az este 9-ig nyitva tartó üzletek shopping night-tal várták a vásárlókat.

A VII. kerület nagyobb részét bebarangoló, háromórás – szintén ingyenes- örökségséták vasárnap 10, illetve 13 órakor indultak a Zsinagógától (Wesselényi u. 7.), a VII. kerület kis utcáin keresztül olyan különleges helyszínek érintésével, mint a Kosher Shop, Spinoza Színház, a Klauzál tér, a Fogasház, a Soho Boutique Hotel illetve a Continental Hotel Zara Budapest, valamint a Szimpla kert.

A túrákat a BKIK idegenvezetői tartották magyar nyelven kifejezetten az országos eseménysorozatok kapcsán. A séta közben az egyes érintett helyszínek meglepetés programmal, frissítővel, kóstolókkal kedveskedtek a résztvevőknek. A szervezők a hétvégén a zene segítségével még élőbbé, vidámabbá varázsolták a belvárosi utcákat, hiszen a túraútvonalak mentén közel tíz helyszínen utcazenészek szórakoztatták az arra járókat
2. Sikeres Előadás

„Ötletgyártól a megvalósításig” címmel múlt héten megtartott konferenciáján (A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs- és Reklámklubjának és a Szegedi Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Kar Marketing Klubjának közös szakmai délutánja a Reklámfeszt Programponthoz kapcsolódva)

Landwehr Klára Királyutca – Designutca Klaszter vezetője, egy alulról jövő kezdeményezés indulását és eddigi eredményeit mutatta be. A kereskedők szemszögéből világította meg, hogy miért fontos az összefogás.

2012-09-18