A KultUnio „B2B” néven megindított projektje

A REevolutio Consulting évek óta háttérszervezője az Urbitális Majális program-sorozatnak. 2013-ban a Budapesti Urbitális Majális „össz-civil” rendezvény vezérgondolataként és vezérprogramjaként Budapest, mint kreatív város bemutatása-bemutatkozása kerül a fókuszba.

Az Urbitális Majális egyben megteremti egy Belvárosi program-csomag, a „B2B” kontextuális kereteit is. A humán tőkével és a humán tőkére fejlesztett „B2B” munkanévre keresztelt program, a közterek és tematikus utcák animálásával kíván gazdasági és társadalmi aspektusokat ötvözni, melyekkel a kerület, a körzet újratöltése illetve megújítása, is megalapozható.

Az Urbitális Majális alprogramjának célja a KULTÚNIÓ, a Budapest belvárosában, a VI-VII. kerület 1 négyzetkilométeres területén elhelyezkedő multikulturális negyednek és benne a Király utcának, mint design utcának a pozícionálása. Magyarországnak, illetve Budapestnek szüksége van arra, hogy pozícionálja magát az európai kontextusban és a nemzetközi versenyben. A versenyelőny pozícióelőny, az adottságok értékek dinamikus kihasználása. Ezt az előnyt kommunikálni, márkásítani szükséges: a városrészekkel, tematikus körzetekkel, így a Várral vagy a Kultúnióval, éppúgy, mint a főutcákkal, kereskedelmi utcákkal-, tematikus utcákkal.

A Kultúnió területe, benne kitüntetett helyek lesznek tehát ennek a rendezvény-esemény performance sorozatnak a platformjává, melyen keresztül a „Hely” a belvárosi szlöm szelleme, szellemisége és ezen keresztül jövőüzenete megjeleníthető, és ez által a Kultúnió felkerül számos célcsoport mental map-jére, megindul az alkotó önszerveződés, kommunikáció a körzet / kerület „újratöltésével” recyklálásával kapcsolatban.

Ebből a célból három (3) típusú eseményt szervezünk:
1) KIÁLLÍTÁS(ok)
2) KONFERENCIÁK, Szimpóziumok
3) Workshop / PERFORMANCE
Ezek három fő résztvevő csoport közreműködésével szerveződnek, jönnek létre illetve az alábbi célcsoportok jelennek meg:
1) Barcelonai / katalán design szcéna szereplői: művészek és art menedzserek, impresszáriók, üzletek, stb.
2) Budapesti / hazai design szcéna szereplők (lásd előbb)
3) a Barcelonában / Katalóniában élő / alkotó magyar vagy Magyarországon alkotó katalán auktorok
4) amennyiben nemzetközivé tehető a program, úgy Performance blokkok pl. távol-keleti recykling-artisták-iparosok

2012-12-17