ELEVEN Design Hétvége 2. - Dél Budán a Bartók Béla úton

Design és szórakozás Dél-Budán

Második alkalommal rendezte meg figyelemfelkeltő eseményét, az Eleven Design Hétvégét október 3. és 5. között a Kult11 Egyesület a Bartók Béla úton - ezúttal a Design Hét részeként.

 

A szervezők - köztük a REevolutio Consulting, Jáki Monika - az először 2014 májusában megrendezett Eleven Kreatív sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy október 3. és 5. között újra megismétlik az eseményt, immáron a Design Héthez kapcsolódva. A rendezvényt a közösségi igény hívta életre, bizonyítva azt, hogy szükség van olyan sokakat megmozgató kulturális eseményekre, melyek hozzásegítik a városlakókat közvetlen környezetük megismeréséhez és egyúttal bepillantást nyerhetnek a kortárs alkotók innovatív ötleteibe is.

 

 

A három napon át tartó Eleven Design Hétvégének ismét a Bartók Béla Boulevard (BBB) adott otthon. A környék szinte összes vendéglátóegysége és kiállítótere közreműködött a programok megszervezésében, így mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A programok több, jól elkülöníthető csapásirányon mozogtak, az egyik fő vonalat a kiállítások jelentették: a Faur Zsófia Galériában a Fiatal Iparművészek tárlatát, a Három Hét Galériában Kepes János képeit nézhették meg az érdeklődők, a Bor és Kézművesben pedig Erdős Anna porcelán mécseseit állították ki. A Palmetta Galériában Előszoba címmel neves magyar formatervezők mutatták be legújabb tárgyaikat, a BKF képi ábrázolás szak hallgatóinak képeit a B29-ben állították ki, az Újbuda Borhálóban pedig Arató Alíz 365 című kiállítása nyílt meg péntek este.

A szervezők a fiatal generációra is gondoltak, így számtalan gyermekprogramot szerveztek. Volt többek között papír recycle workshop a Tranzitban, beton workshop a Defo Laborban és design ebéd készítés a Hadik Kávéházban.

 

www.youtube.com/watch

 

www.youtube.com/watch

2014-11-10