Idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre az Urbitális Majális - interjú Rózsavölgyi Barbarával a Katlan Csoport vezetőjével

Idén az év első felében hazánk tölti be az EU-elnökség soros elnöki tisztségét, ezért az URBITÁLIS Majális célja és témája egyediségünk, ezerarcúságunk, európaiságunk bemutatása. Most nem csak Budapest, hanem egész Európa előtt bemutatkozhatnak programjaikkal és arculatukkal a fővárosi civil szervezetek. A szervezők szeretnék, ha megnyílna a látogatók számára a város sokféle kultúrája, etnikuma, az ezernyi egyedi szellemiség és érték, ami egész Európát jellemzi, Budapestet pedig egy egészen sajátos módon.


A szervező Katlan csoport vezetőjét Rózsavölgyi Barbarát kérdeztük a 2011 évi Urbitális Majális programterveiről.


Milyen célokkal vezérelve indult útjára az idei évi Urbitális Majális?
Nagyvárosi fesztiválunk célja elősegíteni Budapest jobb hazai és nemzetközi szintű megismerését, értékeinek megbecsülését, fejlődésének aktuális irányvonalait egyebek mellett művészeti és kulturális eseményekkel, valamint urbanisztikai előadásokkal, kiállításokkal.

Ki a célcsoportja a rendezvénysorozatnak?
Célcsoportunk idén az Unió határain belül élő városlakók, városhasználók Fiatalok – főiskolások, egyetemisták és külföldi és hazai urbanisztikai szakemberek, építészek, mérnökök, ingatlanfejlesztők, befektetők, finanszírozók beruházók, várostervezők, városvédők, környezetvédők, sportolók, művészek és a sokszínű civil szektor. Az idei Urbitális Majális hozzájárulhat ahhoz, hogy az EU-elnökség ne csak egy jól sikerült diplomáciai akció, egy egyszeri „városimázs” program legyen, hanem lehetőséget teremtsen Budapest európai metropolisz-térségként történő megjelenésére.


Milyen programokat kínál a 2011 évi rendezvénysorozat?
A majális alatt terveink szerint szerteágazó programokat kínálunk majd, szinte mindent, amit a város „elbír”. Kulturális happeningektől kezdve, a szakmai fórumokon át, egészen a flashmobokig.


Kiknek szólnak majd a programok?
Azt szeretnénk, ha a 2011-es URBITÁLIS tényleg azokról szólna, akik szeretik és használják a várost.

Milyen tématerületekről és hogyan fogad be programokat az idei Urbitális Majális?
Egyfajta „civil verseny” keretében bármilyen művészeti, környezetvédelmi, egészségügyi, szociális irányultságú programra befogadására nyitottak vagyunk.

A programról bővebben: www.reevolutioconsulting.hu/sajto_hir.php

 

2011-04-09