A Király utca jövője bécsi mintára 1.: bécsi tematikus utcák partnersége

Bécs adott otthont a budapesti és bécsi tematikus utcák partnerségét célzó első hivatalos találkozónak, melyen magyar részről Landwehr Klára a KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA klaszter vezetője, osztrák részről pedig a VII. kerületi Önkormányzat vezetője Thomas Blimlinger és kulturális irodavezetője, Christina Beran vettek részt.


Budapest és Bécs számára a most lezajlott találkozó egy hosszú távú és aktív együttműködés első lépését jelenti, melynek alapvető célja az egyes tematikus utcák közötti nemzetközi tapasztalatcsere városfejlesztési és kulturális területen egyaránt, valamint közös programok, események szervezése, illetve a turizmusban rejlő lehetőségek minél jobb kihasználása.
Hasonlóan a budapesti Király utcához, a bécsi bevásárló utcák üzletei is közös fellépéssel próbálják felhívni magukra a figyelmet, valamint népszerűsíteni akcióikat, elképzeléseiket. Az összefogásoknak Bécsben nagyobb múltja és támogatottsága is van, hiszen az üzletek kezdeményezését nemcsak az önkormányzat, hanem a gazdasági kamara is támogatja anyagi és marketingeszközökkel egyaránt.
2011-04-09