A Király utca jövője bécsi mintára 2.: VII. kerületi polgármesterek találkozója Budapesten

Vattamány Zsolt VII. kerületi polgármester meghívására március 24-én Budapestre látogatott Bécs VII. kerületének polgármestere, Thomas Blimlinger és Christina Beran kulturális irodavezető.

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat által megrendezésre került találkozó célja a két kerület kölcsönös megismerése és a kapcsolatok szorosabbra fűzése volt, elsősorban kulturális, turisztikai, kereskedelemfejlesztési és városfejlesztési területeken. A megbeszélésen részt vett Vattamány Zsolt polgármester, Szikszai Zsolt alpolgármester, az Önkormányzat szakmai vezetői, valamint a KIRÁLYUTCA DESIGNUTCA klaszter képviselői is. A hivatalos esemény egy közös szándéknyilatkozat aláírásával zárult, melyben mind a bécsiek, mind pedig a budapesti fél megerősítette aktív együttműködési készségét.

 

A bécsi delegáció egynapos programjában az önkormányzati találkozón kívül szerepelt a Király utca és környékének, mint kiemelt mintaprojektnek a bemutatása is, hiszen a két kerület együttműködését épp a KIRÁLYUTCA DESIGNUTCA KLASZTER kezdeményezte egy februári bécsi szakmai látogatás során.

Bécsben a VII. kerületben egyébként több hasonló tematikus bevásárló utca is működik, melyekkel a Király utcai közös marketing akciók, kulturális programok, szakmai utak megvalósítását tervezi, valamint a két kerület kooperációjának köszönhetően közös, nemzetközi pályázatokon való részvételre is lehetőség nyílik majd.

Az előzményekről: www.reevolutioconsulting.hu/sajto_hir.php

 

2011-04-09