Minisztériumi szinten a Király utca ügye

Hivatalos látogatást tett dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára április 12-én a Király utcában. A találkozó keretében Landwehr Klára, a KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA Klaszter vezetője bemutatta a király utcai kereskedők kezdeményezésére létrejött civil szerveződés múltját és jelenét, valamint a koncepció kidolgozóival, a REevolutio Kft. képviselőivel közösen ismertették a klaszter jövőbeni projektjeit, illetve fejlődési lehetőségeit.

A Klaszter vezetője pozitívumként említette, hogy az utca és a környék felpezsdítése érdekében dolgozó vállalkozók és támogató szervezetek lelkes és minőségi szakmai munkát végeznek, a VI. és VII. kerületi Önkormányzat pedig szintén igyekszik a rendelkezésükre álló eszközökkel támogatni minden elképzelést és akciót. A klaszter fejlődésének korlátja azonban a folyamatos forráshiány, amely miatt félő, hogy a több mint 1 éves múltra visszatekintő és rengeteg közös sikeres projektet maga mögött tudó szervezet fejlődése megtorpan vagy akár le is állhat.A helyettes államtitkár érdeklődéssel fogadta a klaszterről szóló tájékoztatót, és kiemelte, hogy az Új Széchenyi terv és az egyes EU-s források többféle, a témában releváns pályázati lehetőséget kínálnak. Mindemellett a Magyar Turizmus Zrt-vel és a Budapesti Turisztikai Központtal való szorosabb együttműködésre sarkallta a klaszter vezetőjét, hiszen e két turisztikai marketingért felelős állami szervezet jelentős anyagi és promóciós támogatást is nyújthat a turisztikai szempontból is igen jelentős terület piacra viteléhez és továbbfejlesztéséhez.

Dr. Horváth Endre a megbeszélést követően egy szakmai bejárás keretében saját maga is megismerhette a Király utca kereskedelmi kínálatát, megoldásra váró problémáit, az elmúlt évben megvalósított kézzel fogható eredményeket, és az elsők között láthatta a játszótér melletti óriási tűzfal kreatív újrafestésének első ecsetvonásait, mely április 21-re készül el teljes egészében.

2011-04-13