Urbitális majális 2011

 

Eljött a tavasz: A városlakók újra birtokukba veszik a parkokat, tereket, egyre látogatottabbak a szabadtéri programok is. A város újra megtelik élettel. 

 

2011 első félévében hazánk tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, ezért az URBITÁLIS Majális célja és témája a város egyedisége, ezerarcúsága, és európaiságunk bemutatása. Idén a fővárosi civil szervezetek nem csak Budapest, hanem egész Európa előtt bemutathatják programjaikat és arculatukat.
A szervezők szeretnék, ha az esemény alatt megmutatkozna a látogatók számára a város sokszínű kultúrája, etnikuma, az ezernyi egyedi szellemiség és érték, ami egész Európát jellemzi, Budapestet pedig egészen sajátos módon emeli ki az fővárosok sorából.
Az URBITÁLIS Majális programsorozat által az Európai Unió égisze alatt a soros elnökség időszakában országunkban és a fővárosban zajló tanácskozások mellett, a város megmutathatja egyedi arcát, kulturális sokféleségét.
Az idei esemény hozzájárulhat ahhoz, hogy az EU-elnökség ne csak egy jól sikerült diplomáciai akció, egy egyszeri „városimázs” program legyen, hanem lehetőséget teremtsen Budapest európai metropolisz-térségként történő megjelenésére.
Az URBITÁLIS Majális egy csokorba gyűjti a város életével összefüggő legizgalmasabb eseményeket, legyen az flashmob, kulturális rendezvény, koncert, kiállítás, rendhagyó városnézés vagy a kulisszák mögötti Budapest felfedezése.
A programsorozat kinyitja a várost az érdeklődő közönség számára és igyekszik be is vonni az aktív városlakókat a főváros életébe.
Az elmúlt három év sikerén felbuzdulva idén már április végétől színes programokkal várják a családokat, baráti közösségeket, a Budapestre érkező vendégeket, az itt élő és ide utazó külföldieket valamint természetesen a lokálpatrióta városlakókat.
A 2011. évi URBITÁLIS Majális közel 60 helyszínen mintegy 100 programot nyújt a látogatóknak.
Minden érdeklődő garantáltan talál a maga számára megfelelő programot a felkínált programok sorából.

Legyen Ön is részese az eseménysorozatnak, vegye birtokba a várost, mutassuk meg együtt Budapestet Európának!

 

Így látják a szervezők…:

 
 
Studio Metropolitana – Budapest kommunikáció
A szervező team egyike, a Studio Metropolitana az idei évi Urbitális Majális missziójával való azonosulás okán csatlakozott a programhoz.
Eszter Elemér ügyvezető igazgató elmondása szerint: „Célunk, hogy aktív részei lehessünk annak a folyamatnak, mely elősegíti Budapest jobb hazai és nemzetközi szintű megismerését, értékeinek megbecsülését, s Európa szeme elé tárjuk mindazt a hihetetlenül gazdag kulturális kínálatot, amelyre méltán lehetünk büszkék. Ezen célkitűzések elérésének kiváló eszközei a fesztivál által csokorba szedett művészeti és kulturális programok, valamint urbanisztikai előadások, kiállítások.”
 
REevolutio Consulting – a városfejlesztés, a fejlődő város
A REevolutio Consulting szervezésben való részvételére a célcsoportok elérése és megismerése hatott.
Jáki Monika a cég vezető tanácsadója, így nyilatkozik: „Az idei évben kiemelt figyelmet szentelünk az Unió határain belül élő városlakóknak, városhasználó fiataloknak – főiskolásoknak, egyetemistáknak és külföldi és hazai urbanisztikai szakembereknek, építészeknek, mérnököknek, ingatlanfejlesztőknek, befektetőknek, finanszírozóknak beruházóknak, várostervezőknek, városvédőknek, környezetvédőknek, sportolóknak, művészeknek és a sokszínű civil szektornak-, akik mind mind a városfejlesztés szereplői, és akik tevékeny közreműködésével Budapest, mint valódi európai metropolisz mutatkozhat be szerte a világon.”
Urbanissimus Klub – gondolkodó műhely
A szervezet, amely maga is szeret a városról gondolkodni és szereti azokat, akik vele együtt gondolkodnak.
A klub nevében Gauder Péter elmondta: „A 2011-es URBITÁLIS tényleg azokról és azoknak szól, akik szeretik, használják a várost, és gondolkodnak is róla. Az ilyen fesztiválok mentén szeretnénk még több figyelmet ráirányítani Budapest értékeire és kihívásaira egyaránt, annak érdekében, hogy minél többen erezzék sajátjuknak ezt a várost, és minél többen legyenek aktív részesei fejlődésének. Fontosnak tartjuk, hogy az itt élők és ide látogatók ne csak külső szemlélőként nézzék környezetüket, hanem vonják bele magukat a hétköznapokba, ismerjék meg mi zajlik a kulisszák mögött, fedezzék fel mit is jelent számukra valóban Budapest!”

 

2011-04-24