Benchmarking Klub a REevolutio Consulting partnerségével

November közepén Székesfehérváron került megrendezésre a Sóstó Zöld-Esély Klaszter Benchmarking Klub rendezvénye, melynek szakmai partnere a REevolutio Consulting volt.
A rendezvényen előadóként résztvevő Kolozsvary-Kiss Árpád ügyvezető előadásában a vállalkozásoknak a települések gazdaság-fejlesztésében kínálkozó lehetőségeiről, valamint a klasztereknek mikro-térségek sikeres fejlődésében betöltött szerepéről beszélt.

A Sóstó Zöld-Esély Klaszter egy innovatív közép-dunántúli regionális kezdeményezés a környezettudatos, zöld és esélyt teremtő ipari park megteremtése érdekében. A Klaszter földrajzi helyzet alapján tömörít vállalkozásokat annak érdekében, hogy a tagok bizonyos tevékenységeket hatékonyabban tudjanak megszervezni, illetve szolgáltatásokat közösen, kedvezőbb feltételekkel tudjanak igénybe venni.
A REevolutio Consulting azért csatlakozott a klaszter kezdeményezéséhez, és azért vált szakmai partnerévé, mert jelen kezdeményezés a Közép-dunántúli Régióban jelenleg egyedülálló. A Benchmarking Klub fejlesztésével kapcsolatban az együttműködő partnerek kettős célt fogalmaztak meg: egyrészt rendszeres fórumot kívánnak teremteni cégvezetők és a működési területükön sikeres vállalkozások számára a rendszeres találkozók, üzleti megbeszélések számára, valamint és együttműködések erősítésére. Másrészt a Sóstó Zöld-Esély Klaszter és a REevolutio Consulting szakmai és üzleti célkitűzéseihez illeszkedő rendszeres fórumok és konferenciák megszervezése, lebonyolítása. Ezek tematikáját és helyszíneit a felek az együttműködő partner-szervezetekkel közösen alakítják a felmerülő igények és az aktuális témák ismeretében.

Mint Söpkéz Sándor, a Sóstó Zöld-Esély Klaszter vezetője elmondta, az együttműködés kiemelkedő hosszú és közép távú céljai között szerepel a Közép-dunántúli Régióban, különösen Székesfehérvár nagy körzetében olyan vállalati partnerség klaszter szintű együttműködésének kialakítása, mely a következő területekre fókuszál:

o megváltozott munkaképességűek tranzitfoglalkoztatójának létrehozása;
o parki bölcsőde megalapítása;
o alternatív energiafelhasználás megtervezése és kivitelezése;
o egészségügyi és prevenciós szolgáltató központ létrehozása.

Az együttműködés keretében bizonyos szakértői szolgáltatások közös, költséghatékony igénybevételére is lehetőség nyílik:

o pályázati tanácsadás;
o vezetői coaching, középvezetői trainingek;
o különféle üzleti tanácsadás;
o marketing-szolgáltatások;
o piaci felmérések, közvélemény-kutatások.
 

A Klaszter-menedzser kifejtette, nyolc éves időtávon cél egy saját klaszterszolgáltatás kifejlesztése, mely integrált szolgáltatásokat tartalmaz a fenti témákban, és azt egy csomagba összeállítva adaptálhatóvá teszi más klaszterek, vagy akár kisebb vállalati együttműködések számára.
A csomag, mint saját fejlesztésű szolgáltatás, know-how értékesíthető, így a Klaszter számára további közös projektekhez forrást biztosíthat, illetve fejleszthető nemzetközi projektek keretében is.

A fenti célok elérésében és sikeres megvalósításában a REevolutio Consulting a szakmai partnerségen túl a közös üzleti lehetőségek felkutatásában és széles kapcsolatrendszerének, valamint marketing kommunikációs ismereteinek átadásában is támogatja a Sóstó Zöld-Esély Klaszter tevékenységét, illetve a Benchmarking Klub rendezvényeit.

2011-12-12