KIRÁLYI VÁSÁR – indul a vásári szezon a Király utcában!

A REevolutio Consulting gyüttműködő partnere, a Királyutca Designutca Klaszter, melynek szervezésében április 14-15-én folytatódik a Királyi Vásár névre hallgató rendezvénysorozat. A neves esemény premierje ezreket vonzott a Király utcába múlt szeptemberben.

A Királyutca Designutca Klaszter szervezésében a tavalyi siker után idén 7 alkalommal kerül megrendezésre a kétnapos családi programkavalkád, mely a bolhapiac, a shopping night, és a mesterségek vására mellett vonzó kulturális programokat is kínál a látogatóknak.

A vásár maga idén is változatos képet mutat majd, természetesen szem előtt tartva a Design utca arculatához és ideájához méltó rendezvényi nívót.
Ezúttal több mint 150 vásározó várja majd a Király utcába érkezőket a legkülönbözőbb portékákkal és gasztronómiai ínyencségekkel. Ezzel párhuzamosan pedig egész nap változatos programok szórakoztatják a közönséget három helyszínen: a Central Passageban, a Kazinczy utca sarkán lévő játszótéren és magában a Király utcában.

A szervezők idén is a jó hangulatra és a változatos programkínálatra helyezik a hangsúlyt, ezért minden alkalommal meghívást kap majd egy-egy vidéki város és egy-egy külföldi desztináció is. Az áprilisi rendezvényen Visegrád, illetve Brazília kulturális és turisztikai kínálatával ismerkedhetnek az érdeklődők.

Kiemelt figyelmet kapnak természetesen a gyerekek is, akiket a Kazinczy utca sarkán lévő játszótérre invitálnak, ahol Magyarország legnagyobb játszóháza (az Élményváros Játszóház) gondoskodik szórakoztatásukról mobil játékokkal és nyereményesővel. Természetesen a környezettudatos nevelés nagy hangsúlyt kap idén is a Király utcában, ennek jegyében a GreenFortune növényültetést, a ReMese pedig ökodivat foglalkozást szervez a legkisebbeknek.

A Királyi Vásár ötletét a Királyutca Dsignutca Klaszternek egyébként egy bécsi kirakodó vásár adta, ahol a 28 éve minden évben két alkalommal megrendezésre kerülő programot naponta kb. 100.000 ember látogatja meg a lezárt Neubaugasse-ban (Mariahilferstrasse-ból nyílik). A bécsi pozitív tapasztalatok és az itthoni „élményturizmus” iránt bővülő kereslet arra sarkallta a szervezőket, hogy Budapesten is megálmodjanak, és életre hívjanak egy egyedi, garantált, minden hónap második hétvégéjén megrendezésre kerülő, mind a városlakóknak, mind pedig az ide érkező turisták számára tartalmas kikapcsolódást kínáló rendezvényt.


A vásár együttműködő partnerei:

Brazil Kulturális Központ

A Brazil Nagykövetséggel és a Brazil Kulturális Központtal együttműködésben az ország gazdag kultúrájával, táncokkal, hagyományokkal ismerkedhet a Királyi Vásár közönsége. Szombat és vasárnap délután a Király utcában egymást követik majd a látványos előadások és táncbemutatók.


A Corcovado Brazil Étterem segítségével pedig a dél-amerikai ország változatos gasztronómiai kínálatába és különleges ízeibe belekóstolhatnak az érdeklődők.


Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület

Visegrád, az élő középkor városa szeretné magát megmutatni mindenkinek itthon és a nagyvilágban: azoknak, akik ismerik és szeretik, de azoknak is, akik nem ismerik, de érdeklődéssel fordulnak irányába. A Királyi Vásárra kilátogatók, ha rövid időre is, de betekintést nyerhetnek a kisváros életébe, hiszen lovagi bemutatóval, középkori tánccal, fiatal zenészek és énekesek középkori és népdal-összeállításával, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal készül a város apraja-nagyja.

Programok:
Április 14. Szombat

10:00 - Vásár Megnyitó/ Király utca Lovagi séta apródokkal
11:00 - KiszeKusza Zenekar/ Néptánc és Népzene
11.00 - Környezettudatos Gyermekprogramok a Király utca játszóterén
12:00 – Visegrád bemutatja: Primavera Középkori Táncbemutató
13:00 - Doka Dance táncbemutató
14:00 – Brazília bemutatja: Capoeira oktatás és hangszerbemutató
15:00 - Brazília bemutatja: Szamba táncbemutató
16:00 - IVAN & Emperor Dance Show/ Aigner Iván és Táncosai
16:45 - Brazília bemutatja: Élő zene – Fernanda
17:30 - Brazília bemutatja:Gerardo Acros- gitár virtuóz
18:00 - Brazília bemutatja: Szamba őrület Utcabál/ Batucada dobosok/ Király utca

Április 15. Vasárnap

10:00 – Vásár Megnyitó/ Király utca Lovagi séta apródokkal
11:00 – Visegrád bemutatja: Gyermekprogram/ Középkori Játszóház/
12:00 – Visegrád bemutatja: Néptáncbemutató
13:00 – Táncoktatás – Bemutató/ Corcovado étterem
14:00 – Brazília bemutatja: Brazil gyermekprogram - Futball
15:00 – Brazília bemutatja: Koktél Show és oktatás, kóstolók
16:00 – Brazília bemutatja: Brazil Divatbemutató – Karneváli ruhák/ Élő zene – Fernanda
17:00 – Brazília bemutatja:Király utca Passarela – Dívabemutató a utcában!
18:00- Brazília bemutatja: Szamba őrület Utcabál/ Batucada dobosok/ Király utca

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

A vásár és a programok ingyenesen látogathatók!

KIRÁLYI VÁSÁR 2012 TERVEZETT IDŐPONTOK:
Királyi Vásár 2012. Április 14. - 2012. Április 15. Király utca
Királyi Vásár 2012. Május 12. - 2012. Május 13. Király utca
Királyi Vásár 2012. Június 9. - 2012. Június 10. Király utca
Királyi Vásár 2012. Július 14. - 2012. Július 15. Király utca
Királyi Vásár 2012. Augusztus 11. - 2012. Augusztus 12. Király utca
Királyi Vásár 2012. Szeptember 8. - 2012. Szeptember 9. Király utca
Királyi Vásár 2012. Október 6. - 2012. Október 7. Király utca

További információ: www.kiralyivasar.hu/

2012-04-05