Egyéves a Jazz a Mohában

A Moha Kávéház és Kultúrtér életében egy éve játszik főszerepet a jazz, ahol szinte minden pénteken koncertekkel várják a zenebarátokat. Az elmúlt egy év alatt olyan nevek fordultak meg a Kávéház színpadán, mint például Fábián Juli, Szakcsi Lakatos Béla, Szakcsi Lakatos Róbert, Micheller Myrtill, Sárik Péter, Vukán György, Lukács Miklós és Dresch Mihály.

A Moha csapata küldetésének érzi, hogy találkozóhelyként és a kulturális események, történések színhelyeként otthont adhasson jazz és egyéb zenei koncerteknek, a Godot filmklubnak, irodalmi esteknek és képzőművészeti tárlatoknak. Idén ősszel ünnepel a Moha, hiszen a jazz programok immár egy éve állandó elemei a péntek estéknek, ezzel a Kávéház olyan a helyet teremtett Budán , ahol igazi jazz zenét hallgathatnak a vendégek.

Ebből az alkalomból november 23-án a Moha állandó fellépői, a dinamikus, fiatalos hangulatot teremtő Oláh Krisztián trió zenél. Koncertjük specialitása a spontán improvizáció, amikor a hagyományos koncert több zenész generáció közös rögtönzésébe, örömzenéjébe csap át.

A Moha Jazz sorozat részeként kéthetente péntekenként Berki Tamás kalauzolja a hallgatóságot a hazai jazz élet legkiemelkedőbb művészeinek estjein. A koncertek intim, interaktív, beszélgetős hangulata egyedi színfoltja a budapesti jazzéletnek. December 14-én Gyárfás István (gitár) és Tommy Vig (vibrafon) zenélnek, az est vendége Mia Kim (USA, Korea) előadó lesz.

A Mohában a jazzen kívül decemberben számos egyéb kulturális program is várja az érdeklődőket. Továbbra is hetente három alkalommal kerül megrendezésre a Godot filmklub, ebben a hónapban a „Táj – lélek – sors”, a „Nyugatnémet újhullám”, valamint a „NŐK – a képzeletben és a valóságban” témái köré csoportosuló filmekkel.
A december 10-én megrendezett Godot Irodalmi Esten pedig a lélektan kerül középpontba Kosztolányi Dezső regényeit elemezve. Az írók, kutatók beszélgetését tánc performansz teszi még különlegesebbé.
A Kávéház kiállítóterében november 24. és december 4. között Zaid S. Sethi, pakisztáni származású fotóművész kiállítása tekinthető meg.

2012-11-22