ELEVEN design hétvége Dél-Buda szívében

A hétvége egyik talán legfontosabb és egyedülálló fővárosi megmozdulása a XI. kerület szívének design-dobbanása, sőt dobbantása lesz: május 9-től 11-ig művészeti kalandra hívják a Bartók Béla útra és a Feneketlen-tó partjára az érdeklődőket. Aki szeretne ott lenni a rendhagyó, a nyugat-európai nagyvárosok hangulatát idéző hétvégi fesztiválon, annak nem is érdemes más programot tervezni május 9., 10., és 11-re!

Újraértelmezett Szabadság-szobor a Bartók Béla úton, magasba nyúló gipszkezek Dél-Buda közterein, izgatott üzlet- és galériatulajdonosok Újbudán – úgy tűnik, itt valami készül. A KULT11 nevű civil szerveződés úgy döntött, ideje életet lehelni Buda halovány imidzsű sugárútjába, megmutatni, hogy az egykor pezsgő szellemi központ ma is inspirációul szolgálhat nemcsak a környékbeli művészek, de az itt lakók, és az idelátogatók számára is. 

Tavaly ősszel intenzív együttműködés és párbeszéd indult a Bartók Béla út vállalkozói, kulturális üzletei, vendéglátóhelyei között. A helyi vállalkozók, vendéglátóhelyek és kávézók, galériák, igényes boltok felismerték, hogy az erejük az összefogásban van, hogy egymásnak nem konkurenciát, hanem társat jelentenek. Az aktív együttműködésnek köszönhetően a résztvevők létrehozták a Kulturális Tizenegy Egyesületet (KULT11 Egyesület). Az újbudai Kulturális Városközpont célkitűzéseit is valódi élettel megtöltő civil szerveződés május elején izgalmas fesztivállal lehel életet a budai oldal „boulevard”-jába.

Az egyesület feltett szándéka a terv megvalósítása az Eleven design hétvége keretein belül, hogy lehetőséget teremtsen a kreatív ipar és a designerek, építészek, művészek számára alkotásaik nagyközönség előtti bemutatására. A design boulevard-on való megjelenésre olyan termékekkel lehetett pályázni, amelyek fókuszában a tudatos környezetépítés áll. Lehetőséget adtunk minden olyan egyedi, szokatlan, és izgalmas megnyilvánulásnak, amely az esemény gondolatiságával összhangban áll. Az alkotók pályázhattak installációval, előadásokkal vagy akár gasztronómiai remekművekkel is. A pályamunkákat szakmai zsűri bírálta el, melyek nyomán kialakult az ELEVEN design hétvége programja.

A három napon át tartó rendezvényen – melynek a Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont – minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot: folyamatos kiállítás megnyitók, este vetítések és koncertek, napközben pedig vásárok és különböző közösségi programok várják az érdeklődőket. Az interaktivitás számos más formában is jelen lesz a rendezvényen, legyen szó gyerekeknek szóló foglalkozásokról, közös családi alkotásról vagy felnőtteket célzó workshopokról.

A Feneketlen Majális az ELEVEN Design hétvégéhez kapcsolódva május 11-én vasárnap délelőtt 10-től várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, színes programokkal a Parkszínpad és az étterem közötti térre: lesz piknik és sárkányeregetés, gyerekrajz kiállítás és aszfaltrajzverseny. A LEGO Kockashop jóvoltából LEGO játékokkal is játszhatnak a parkba érkező gyerekek. Ezen túl izgalmas kerületi civil műhelyek mutatkoznak be és mindenkinek lehetősége lesz hozzátenni ötleteit, javaslatait a Feneketlen-tó és park jövőjéről folytatott közösségi tervezéshez egy fergeteges firkaparti keretei között, miközben a TeSzedd mozgalom keretében megtisztítjuk a parkot és környékét.

 

 

Kiemelt programok:

 

péntek: 

láncreakció: kiállítás megnyitók, design bemutatók, installációk bemutatása, vetítések, dj-k, élő tánc előadások láncban 

Design kerekasztal - Miért design a design?

 

szombat:

bringa nap: 

Viszikli kipróbálása

Győzött-e a biciklis forradalom? – kerekasztal-beszélgetés, fórum

Bringával a vörös szőnyegen-Fotózás

Pajti bácsi Bringa váz design-kiállítás és előadás

 

design folyam (workshoppok, előadások, vásár, vetítések): Ivánka, Urban Legend

gasztro design, food design

gyerekprogramok, hogy kényelmesen nézelődhess!

 

vasárnap:

design folyam folytatása Franta Ági lámpakészítő workshopja

Fess együtt Ghyczy Gyurival!

gasztro design, food design

Feneketlen Majális – a LEGO Kockashop jóvoltából LEGO játékokkal is játszhatnak a gyerekek

gyerekprogramok, hogy kényelmesen nézelődhess

 

ELEVEN Activity Közösségi Játék lesz a három nap alatt:

Gyűjts össze 7 pecsétet, és a Tiéd lesz a 111 napig tartó 11%-os kedvezmény a 11 helyszínen.

Keresd a feladatokat az esemény idején a résztvevő, és a szórólapokon megjelölt helyszíneken!

 

http://elevenkreativ.wordpress.com/programok/


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2014-05-06