Város- és térségidentitás

a városokban, térségekben, azok meghatározott részein, illetve az ott élőkben és a várost használókban rejlő információ, illetve a kommunikációs folyamat során a város vonzó arculatát, márkáját, „brand”-jét, ezáltal identitását megteremtő, a település prosperitását megalapozó aktív és céltudatos városmarketing. (A városmarketing eszközeit használva lehetőség nyílik a településeket egy „szépen csomagolt”, vonzó termékké alakítani – a beazonosított célcsoportok ismeretében jól kommunikálható és befogadható városidentitást alakítani, ezáltal nagyobb sikerrel eljutni a befektetői piacra. Ezzel párhuzamosan megszerezni mind az ott élők, mind pedig az állam anyagi és erkölcsi támogatását.)

 

Információ

a helyi közösség bevonásához szükséges megelőző információátadás: hírlevél, plakátok, brossura, különböző kiadványok és elektronikus média (online hírlevél, honlap és a sajtó – tévé, rádió) menedzsmentje.

 

Konzultáció

a helyi szereplők (lakosság, privát szféra, vállalkozások) bevonása a projektfolyamatba, workshopok, kerekasztal beszélgetések, tanácsadás a szereplők számára.

 

Dialógus

párbeszéd a városvezetés, a szakmai szervezetek és a helyi közösség között, mely a közös programalkotást és érdekérvényesítést garantálja.

 

Participáció

a helyi közösséget képviselő civil szervezetek és a városvezetés együttműködése a megvalósításban és fenntartásban.